3 Kasım 2010 Çarşamba

AKKOZA KONUT SAHİPLERİ BİLGİLENDİRME 2010/1

Bu bilgilendirme yazısı 3 Kasım 2010'da info@akkoza.net'ten gönderilmiştir: 

GARANTİ KOZA AKİŞ ADİ ORTAKLIĞI
AKKOZA KONUT SAHİPLERİ BİLGİLENDİRME 2010/1
Kasım 2010

Sahip olduğu tüm sosyal imkanlarla “İstanbul’un yeni Etiler”i olarak tanımlanacağına inandığımız Akkoza projemizden konut almış olan sizlere Akkoza projemizde son zamanlarda yaşanan önemli gelişmeleri paylaşmak istiyoruz:

Akkoza Faz 1 Teslimleri:
Öncelikle Esenyurt bölgesini cazibe merkezi haline getirecek 450 bin metrekarelik bir arsa üzerinde planlanan ve toplam yatırım maliyeti 1 milyar doları bulan Akkoza Projesi’nde, birinci Faz konutların teslimatına Kasım 2010 itibari ile başlıyoruz. Birinci Fazda ev sahibi olan müşterilerimizi, belli bir program çerçevesinde satış ofisimize davet ederek ve yeni evlerinin anahtarını teslim edeceğiz. Halihazırda bitmiş dairelerimizin fotoğraflarını web sitemizde görebilirsiniz.

Bu vesile ile projemizin teslimatında elimizde olmayan nedenlerle yaşanan gecikmeden dolayı özür diler, bu süreçteki anlayışınız ve sabrınız için teşekkür ederiz.

Akkoza’da Alışveriş: Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi:
2009 senesinde dünya ekonomik krizinden de  etkilenen  yabancı ortağımız Corio Akkoza yatırımlarından çekilme kararı verdi. Corio’nun ayrılmasından sonra, Türk inşaat sektörünün iki köklü firması olarak bizler; Garanti Koza ve Akiş, sizlere verdiğimiz sözleri eksiksiz yerine getirebilmek için yeni bir yapılanmaya ve görev dağılımına gittik ve her ortak kendi uzmanlık alanına yoğunlaştı. Bu süreci de mümkün olan en kısa sürede tamamlayarak Akkoza Projesi’nde hızla ilerledik. Alışveriş merkezimizin ismi Akbatı  Alışveriş ve Yaşam Merkezi olarak belirlendi. Akkoza Projesi’ni Esenyurt Bölgesi’nde farklı bir noktaya taşıyan Akbatı  Alışveriş ve Yaşam Merkezi Ağustos 2011 tarihinde kapılarını müşterilerine açacaktır. 

Akkoza Faz 2 Teslimleri:
Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin Ağustos 2011 olan açılış tarihine paralel olarak Akkoza ikinci Faz konut ve dükkan teslimleri Nisan 2011 de başlayıp, Ekim 2011’e kadar tamamlanacaktır.

Size teslimat tarihlerinin yanı sıra Akkoza Projesi’nde yaşanan diğer gelişmeleri de duyurmak isteriz:

Akkoza’da Eğitim: TED Koleji
Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan TED Koleji Akkoza’ya geliyor. İki yıl sonra TED İlköğretim Okulu ve üç yıl sonra da TED Koleji ,Akkoza Projesi’nde okul için ayırdığımız 14 bin metrekarelik alanda eğitim vermeye başlayacak. Burada bir konut projesinde daha önce hiç sunulmamış bir imkan daha siz Akkoza sakinlerine sunulacak. TED, yaptığımız sözleşme çerçevesinde, Akkoza’da, Akbatı Residences’da ve Kozaşehir’de yaşayan ve belirli başarı kriterlerini ortaya koyan ve okulun uygun göreceği çocuklarımıza belli oran ve limitler dahilinde burs imkanı sağlayacak. Bu konuda daha detaylı bilgileri sizlerle ayrıca paylaşacağız.

Akkoza’ya Ulaşım: TEM Kavşak Bağlantısı
İkinci güzel haberimiz ise sizleri evlerinize çok kısa süredeve şehir içi trafiğine girmeden  ulaştıracak TEM bağlantısı ile ilgili olacak. Akkoza Projesi’nin yanı sıra tüm Esenyurt bölgesine hatta Bahçeşehir’e ulaşımda da büyük rahatlık sağlayacağına inandığımız Esenyurt TEM kavşağının  temelini 29 Eylül 2010 tarihinde Esenyurt Belediyesi ve T.C. Karayolları ile birlikte attık.  Bu çıkış sayesinde TEM’i kullanarak İstanbul’un birçok noktasından evlerinize daha kısa sürede varacak ve ulaşım kolaylığından faydalanacaksınız. Kavşak inşaatının Ağustos 2011’den önce tamamlanması planlanmıştır.

Akkoza’da Sağlık:
Bütün bunların yanı sıra projemizde hastane için 7 bin metrekarelik bir alan ayrıldığını biliyorsunuz. Bu konuda da görüşmelerimiz uzun bir süredir devam etmekteydi. Projemizde, en iyi şekilde sağlık hizmeti alabileceğiniz, kendinizi ve ailenizi güvenle emanet edebileceğiniz uluslararası standartlarda bir hastane olarak  Isviçre Hastahanesi ile anlaşılmıştır. Kendileri tam teşekküllü, tüm bölgenin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir hastahane planlamasına başlamışlardır. Hastahanenin gerekli izinlerin alınmasına bağlı olarak 2 sene içinde açılması hedeflenmiştir.

Ancak bundan daha önce Akkoza’ya 50 m mesafede yeni bir hastahanenin kuruluş işlemleri tamamlanmıştır. Inşaatı kısa bir süre içinde başlıyacaktır.

Bütün bu gelişmeleri dikkate alarak Akkoza projesindeki konut ve dükkanları değerinin hızlı bir şekilde artacağını öngörmekteyiz.

Akkoza’da sağlıklı, huzurlu bir yaşam geçirmeniz dileği ve saygılarımızla.

2 yorum:

  1. Kat mulkiyeti kanununa gore ortak mahaller (arsa uzerinde) ortak alanlardir .Yani arazinin bize ait olan kisminda yapilan hersey ortak yapilardir .Bu arazileri konutlara gore parselleyemeyeceklerine gore , kendimize ait olan arsanin ve uzerindeki sosyal yapilarin kime ait oldugunun sorgulanmasi , bununla birlikte yonetim planinda yazilanlari bir daha asla degistiremeyecegimizi (%90 gibi cogunluk olmali) varsayarak akkoza mal sahiplerinin haklarina cok dikkat etmesi gerektigini dusunuyorum.
    Saygilarimla,

    YanıtlaSil
  2. Sakin teslim almayin. Teslimi simdi aliyorsunuz ama seneye mart ayinda belki oturabileceksiniz.

    Avukatla konustuk. Kesinlikle teslim almayin dediler. Noterden protesto cekin ve anahtar teslimi oturacaginiz zaman alin. Onumuzde 8 ay daha var. ve 8 ay kimse tasinamiyacak. Ordaki herhangi bir hasarda Akkoza sorumlu degil. Yani eve tasindiginizda herhangi bi aksilik cikarsa kendi cebinizden odersiniz.

    YanıtlaSil